Pearl Harbor Visitor Center – Structural Engineering & Design Magazine

The Pearl Harbor Visitor Center is a facility of approximately 55,000 SF of shaded or enclosed space, more than doubling the size of the original visitor center. The original Visitor Center was completed in 1980 and constructed in an area created by land reclamation in the 1940’s and was constructed on a foundation system that allowed the structure to be re-leveled. Over the years, the building was re-leveled on three separate occasions and consequently, portions of the structure exhausted the capacity for further adjustment due to larger than anticipated settlements. Extensive geotechnical and structural analyses performed by BASE found that renovation of the original building that suffered differential settlement due to poor soil conditions was not an economical alteration.

Download Full Version
Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.